BELYSNING

Belysning skapar mysig stämning 

Många upplever sin trädgård som trist och tom när det blir mörkt. Med belysning i trädgården blir det stor skillnad där belysningen gör trädgården mysig och intressant hela året. Genom att belysa tex träd, buskar, plank och gångar i trädgården skapas fina kontraster och rörelser som du kan du njuta av hela året och du slipper mörkret precis utanför fönstret.


Ljussättning i trädgården 

När man ljussätter en trädgård är det några saker man ska tänka på. Här följer några tips:

  • Se till att armaturerna inte bländar
  • Sätt armaturen mitt i växten så det skapas magi mellan skuggor och ljuset
  • Använd två markspottar till träd med bredare krona. Det ger en känsla av rymd och ljussätter hela kronan
  • Tänk på att de mörka delarna också behövs, det skapar kontraster som gör belysningen mer intressant
  • Vad ser du inifrån huset där du mest är (tex vardagsrummet eller köket)? Satsa på att belysa dessa delar av trädgården


Belysningsplan

När du ska planera din belysning är det bra att först göra en belysningsplan. Tänk igenom vad i trädgården du vill ljussätta. Fundera på hur du vill belysa de olika delarna och med vilken typ av armatur.


Belysningssystem

Vi jobbar med belysningssystem framtagna för att passa utomhusmiljön i trädgården och vårt nordiska klimat. Systemen är utbyggbara och flexibla, har armaturer med olika ljusspridning och styrka som gör att det går att skapa en varierad och intressant ljussättning. Installationen är enkel och säker tack vare 12 volt-systemet, finns det ett eluttag utomhus behövs ingen elektriker.


Vi hjälper dig med ljussättningen av din trädgård.